Din tandlæge i Odense på Fyn

OBS! Man må ikke komme på klinikken, hvis man udviser symptomer på Covid-19

Book tid online

Tandpleje - med fokus på tryghed og sikkerhed

Du kan føle dig helt tryg og sikker, når du sætter dig i tandlægestolen. Vi tilstræber altid, at vores kliniks sikkerhed og hygiejne er fuldt på højde med Sundhedsstyrelsens strengeste krav. Vi benytter højteknologiske hjælpemidler til moderne tandbehandling.

Individuel tandpleje

På vores klinik i Odense behandler vi patienter fra hele Fyn. Vi sørger for, at behandlingen foregår så smertefrit som muligt og tager hånd om eventuelle individuelle problemer i forhold til din tandpleje.

Tandplejebehandlinger

Vi tilbyder flere forskellige tandplejebehandlinger. Vi tilbyder blandt andet: almindelige tandbehandlinger, protesebehandlinger, rodbehandlinger m.fl. Læs mere om de forskellige behandlinger nedenfor, eller kontakt os og hør mere.

Almindelig tandbehandling: regelmæssige eftersyn og tandrensninger styrker dine tænder og er et vigtigt led i god tandpleje. Det er en god idé at få undersøgt tænder og tandkød regelmæssigt. Det kan være hver 3. måned, hvert halve år eller en gang om året - afhængigt af, hvor gode dine tænder og tandkød er.

En almindelig tandbehandling indebærer en tandrensning, hvor vi fjerner tandsten og renser tænderne. Finder vi et hul (caries) laver vi det med et fyldningsmateriale efter aftale med dig. Du får din egen "personlige" tandlæge, som hver gang du er her tilser dig i samarbejde med en tandplejer. Din personlige tandlæge og tandplejer sørger også for at indkalde dig til de regelmæssige eftersyn.

Kroner og broer: genopbygning af en knækket eller mistet tand. Har du knækket en tand, kan vi genopbygge den med en krone, som vil gribe om den resterende del af den svækkede tand og styrke den. En krone kan bestå af ren porcelæn eller en metalkerne beklædt med porcelæn. Er tanden rodbehandlet eller har en meget stor defekt, skal den ofte genopbygges, inden vi kan fremstille en krone. Det kan også blive nødvendigt at forsyne tanden med en eller flere stifter.

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer Skriv venligst et telefonnummer

Mangler du en eller flere tænder, kan de erstattes ved hjælp af en bro eller et implantat. En bro er en fastsiddende erstatning, som består af sammenloddede kroner, som limes fast på dine egne tænder. Har nabotænderne store fyldninger eller er svækkede i forvejen, vil en bro styrke disse, samtidig med at den vil erstatte de manglende tænder.

Proteser: helproteser, delproteser og tryklåse. Proteser findes i flere forskellige former. Er man helt tandløs, kan man få fremstillet helproteser. Har man stadig nogle gode tænder tilbage, som kan bruges som støtte, kan vi fremstille delproteser. Delproteser sidder på tænderne med bøjler. Bøjlerne kan i mange tilfælde erstattes af tryklåse, som giver bedre funktion og stabilitet samt et smukkere udseende.

Man skal gøre sig klart at proteser aldrig sidder helt fast. De kan derfor ikke sammenlignes med fastsiddende broer, men kan være et billigere men alligevel acceptabelt alternativ til fastsiddende kroner og broer. Lad os drøfte, hvad der er den mest optimale løsning for dig.

Rodbehandling: De fleste rodbehandlinger foretages, fordi et hul i tanden når helt ind til nerven i midten af tandens rod, så bakterier trænger ind og giver betændelse i nerven. En rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis der tidligere har været et dybt hul i tanden, og fyldningen derfor ligger tæt på nerven, eller hvis tanden har været udsat for et slag. I tænder som er blevet behandlet med en krone, kan tandnerven i sjældne tilfælde gå til grunde, hvorfor rodbehandling også kan blive nødvendig. Vi tilstræber en høj kvalitet og har mange års erfaring med rodbehandlinger, så du kan roligt henvende dig her på klinikken og få gjort noget ved dit problem. Vi kan desuden foretage rodbehandlinger smertefrit.

Bidfunktion: en bideskinne kan fjerne hovedpine og smerter i kæben. Mange mennesker lider af hovedpine, muskelsmerter fra tyggemuskler samt kæbeledsmerter. Alle disse symptomer kan udvikle sig langsomt (kronisk) eller opstå pludseligt (akut). En bidfunktionsbehandling kræver en god forundersøgelse og ender ofte med en bideskinne. Har du problemer med kæbeled eller lider af hovedpine, så tag en snak med os om behandlingsmulighederne.

Pris for bideskinne excl. kontroller er pr. 1.10.2017 : ca. 2895 kr. Hvis det det skønnes nødvendigt med en forundersøgelse af bidforholdene er der tillæg på ca. 998 kr.

Snorkeskinner: at snorke er almindeligt forekommende. Voldsom snorken kan give søvnapnø, hvilket betyder pauser i vejrtrækningen i løbet af natten. Når vejrtrækningspauserne er på over 10 sekunder, får hjernen ikke den nødvendige ilt, hvorfor mennesker med søvnapnø har øget risiko for hjertekar-sygdomme og forhøjet blodtryk. Af samme grund vil folk, der snorker, ofte føle sig trætte, irritable og uoplagte på grund af manglende søvn og dårlig iltoptagelse.

For at afhjælpe problemet kan vi fremstille en snorkeskinne, som fører underkæben let fremad. På den måde holdes luftvejene frie under søvnen og iltoptagelsen øges, man får samtidig en sidegevinst: Snorken ophører! Snorkeskinnen fremstilles på et laboratorium og er specieldesignet til dig.

Prisen er pr. 1.10.2017 4025 kr. Spørg os hvis du vil vide mere.

Hør mere om vores tandpleje

Kontakt Tandlægerne i Rosengårdcentret i Odense på Fyn og hør mere om vores tandpleje. Du kan kontakte os på telefon 66 15 80 35.